Steun ons en help Nederland vooruit

Neila Akrimi Kemperman

kandidaat gemeenteraadslid

Duiven

Hallo, mijn naam is Neila Akrimi, ik ben 46 jaar oud. Momenteel ben ik directeur bij het Agentschap Internationale Samenwerking van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG International.) Ik houd mij bezig met business development en internationaal netwerken. In mijn werk heb ik de kans om de wereld rond te reizen en gemeenten te helpen democratisch en welvarend te worden. Het geeft me veel vreugde en voldoening om met mensen uit verschillende culturen te werken en te leren hoe het lokale niveau de ultieme uiting is van de democratie en wat mij betreft is het de enige goede basis voor een goede samenleving. Door de jaren heen heb ik veel internationale ervaring opgebouwd als diplomaat, advocaat en onderzoeker. Naast mijn werk doe ik ook graag vrijwilligerswerk. Ik ben voorzitter van de medezeggenschapsraad van de school van mijn kinderen en ik zet mij in voor organisaties die zich inzetten voor kwetsbare mensen.

Mijn familie

Ik ben gezegend met een man die mij steunt en mij helpt carrière en gezin te combineren. Samen zijn wij trotse ouders van twee jongens, Xander en Elias Kemperman. Elias is de kinderburgemeester van Duiven, hij zet zich in voor gelijke kansen en een veilige omgeving voor kinderen. Zoals het gezegde luidt: de appel valt niet ver van de boom.

Waarom stel ik mij verkiesbaar?

Ik voel mij wereldburger, maar ben ook erg gehecht aan Duiven. In 2020 werd ik benaderd door D66 om actief te worden in de lokale politiek. Hier heb ik vol overtuiging ja tegen gezegd. Omdat ik vind dat er een aantal dingen moet veranderen. Ik vind dat als ik iets wil veranderen ik verantwoordelijkheid moet nemen,  daarom stel ik mijzelf verkiesbaar. Ik geloof in sociale rechtvaardigheid en wil graag opkomen voor mensen die niet gehoord worden en daardoor helaas worden uitgesloten. Ik wil dat mijn gemeente zorg verleent en niet alleen diensten, zorg voor mens en voor natuur. Ik geloof in collectieve inspanning. Mijn echte passie is vechten voor de goede zaak. Ik verwacht van politici dat ze transparant zijn en hun verantwoordelijkheid nemen. Ik wil opkomen voor vrouwenrechten zodat de kloof tussen mannen en vrouwen wordt verkleind. Ik wil opkomen voor kinderrechten zodat de kinderen gelukkig en veilig kunnen opgroeien en zichzelf kunnen ontwikkelen.

Elke dag word ik wakker in de hoop een regenboog te zijn in iemands wolk “To be a rainbow in someone’s cloud”. Ik hoop dat ik dat mag zijn vanuit de gemeenteraad van Duiven. Ik hoop dat ik kan rekenen op uw vertrouwen en uw stem!